JetBrains з найкращою продуктивністю в Linux

26.09.2023

Інструменти розробки JetBrains подобаються та вибирають багато розробників. І найчастіше PhpStorm – спеціальне середовище для програмування на PHP. З багатьма плагінами він працює набагато краще, ніж Visual Studio.

Середовище програмування JetBrains доступне всім трьох популярних систем: Windows, macOS і Linux. Версія для Linux тепер отримує важливе покращення, а саме підтримку Wayland. Наразі підтримка ще не готова, але вона наближається до релізу. Як додають розробники, тепер працюють прикраси вікон, підтримка HiDPI та підтримка кількох моніторів. Розробники працюють над використанням Vulkan для прискорення графічного процесора, над підтримкою буфера обміну та над функцією "Перетягування".

Wayland – це сучасний сервер відображення для Linux, який пропонує безліч покращень, включаючи покращену підтримку HiDPI, а також безпечніший. Саме Linux, таких як Fedora чи Ubuntu, рухається у бік Wayland. Творці JetBrains пояснюють:

Архітектура Wayland пропонує притаманні їй переваги у продуктивності та безпеці. Обходячи складність застарілого протоколу X11, Wayland забезпечує більш оптимізований механізм зв'язку між додатками та сервером відображення. Це призводить до більш швидкого рендерингу та зниження ймовірності виникнення уразливостей безпеки, що виникають через застарілий дизайн X11. В результаті очікується, що IDE на базі IntelliJ, що працюють на Wayland, демонструватимуть покращену стабільність та швидкість реагування.

Ведеться робота над тим, щоб зробити IDE на базі IntelliJ Першокласним елементом робочого столу Wayland. Програмний рендеринг вже забезпечує продуктивність з погляду FPS (кадрів на секунду) на рівні поточного набору інструментів X11. В даний час ми зосереджені на виявленні пробілів у реалізації набору інструментів, щоб він міг підтримувати роботу IDE у початковому вигляді на Wayland.


Звертайтеся, будь ласка, з питаннями про покупку програмних продуктів JetBrains в компанію «ФОРТ СОФТ» за електронною поштою: [email protected] або за телефоном: +380(44)-333-8268.

  • Розкажіть друзям:
Дивитися всі новини
17.05.2024
Новий ZWCAD 2025 вже в продажу!
Доступні нові версії ZWCAD 2025 Standard / Pro – для 2D і 3D проектування, створення креслень з підтримкою формату DWG.
Детальніше
07.05.2024
Microsoft вибирає BrowserStack стратегічним партнером
BrowserStack оголосила про стратегічне партнерство з Microsoft для підтримки користувачів Visual Studio App Center, які переходять на їхню платформу.
Детальніше
btn Смотреть другие новости