JetBrains: The State of Developer Ecosystem

29.01.2024

Фахівці JetBrains презентували щорічне дослідження The State of Developer Ecosystem 2023. Опитування пройшли понад 25 тис. девелоперів з усіх куточків світу, в якому аналітики приділили увагу технологіям, навичкам, а також штучному інтелекту.

Найпопулярнішим інструментом серед програмістів став JavaScript. У першій п'ятірці також входять Python, HTML/CSS, SQL та Java. Найменше уваги девелопери приділяють Objective-C, Scala, Ruby, Swift та Rust.

Мобільні розробники переходять на крос-платформні Dart та Kotlin. Згідно з аналітикою JetBrains, кожен п'ятий розробник на Go думає про перехід на Rust.

JetBrains відзначили, що 77% девелоперів використовують у роботі ChatGPT, а 46% віддають перевагу GitHub Copilot. Найбільше чат-ботів ставлять питання, щоб швидше вивчити тему або отримати додаткову інформацію. Крім того, розробники використовують нейромережі для генерації коду, коментарів, документації та виправлення багів.


Звертайтеся, будь ласка, з питаннями про покупку програмних продуктів JetBrains в компанію «ФОРТ СОФТ» за електронною поштою: [email protected] або за телефоном: +380(44)-333-8268.

  • Розкажіть друзям:
Дивитися всі новини
24.04.2024
Microsoft припиняє продаж пакетів Enterprise
З квітня поточного року корпорація припиняє продаж пакетів Enterprise з Microsoft Teams для нових замовлень.
Детальніше
16.04.2024
Нове рішення ESET Small Business Security
ESET представляє нове рішення кібербезпеки для малого бізнесу.
Детальніше
btn Смотреть другие новости